Cognacprovning

Nu har du möjligheten att lära dig grunderna i hur man provar cognac, om dess historia och framställning. Lär dig om den franska bärnstensfärgade exklusiva drycken. Du får lära dig hur du ska vinkla glaset när du dricker, samt varför glasen är kupade. Denna provning ger dig god kunskap inom området samtidigt som du får en stunds njutning av denna exklusiva drycken.

Regionen Cognac ligger i västra Frankrike, norr om Bordeaux, och är indelad i sex distrikt: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bon Bois och Bois Ordinaires. I de två förstnämnda – och viktigaste – är marken rik på krita och anses därför ge de bästa vinerna för destillering. Vinet destilleras två gånger i enkelpanna för att få en sprit på ungefär 70 volymprocent. Sedan lagras den minst två år på ekfat från Limouges eller Tronçais. Lagringen rundar av smaken och bidrar med aromer. Socker, sockerkulör och ekspånsessens (boissé) får tillsättas. Före buteljeringen späds cognacen, till som lägst 40 procent.

Information:

Minimum 4 deltagare
Kostnaden är 495:- per person inkl moms för privatpersoner, moms tillkommer för företag.

Importus AB
Bagarevägen 21
473 32 HENÅN
Telefon växel: 0304-745454
Organisationsnummer: 559045-9920

Förfrågan dryckesprovning

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website