Ölprovning

Man skulle också kunna sammanfatta en ölprovning som lika delar glädje, gemenskap och ren njutning. Det är ett tillfälle för den som vill lära sig mer, upptäcka nya smaker och kombinationer.

Man behöver inte vara ölexpert för att uppskatta öl. Men kunskap om öl, dess historia, tradition och tillverkning ger ytterligare en dimension. Att kombinera ölintresse med ölkunskap ger ölkultur. De senaste åren har en väldig öltrend växt fram i Sverige i allmänhet och Göteborg i synnerhet. Under de senaste 10 åren har antalet mikrobryggerier mer än tiodubblats och många av de nya har etablerat sig i Göteborgsområdet.

Vilka delar ingår i en ölprovning
Titta – Ta en paus efter att du hällt upp ölen. Håll upp den (men inte rakt mot en lampa då detta kan förvrida ölets naturliga färg), vrid och vänd på den, försök beskriva dess färg, skumhuvud och konsistens. Är ölen vacker att titta på?

Reta ölet – Skaka lite på glaset så att ölet virvlar lite. Genom att göra detta släpper du ut aromer och stimulerar karboniseringen.

Lukta – Över 85% av det du upplever är genom lukten. Andas genom nästan med två snabba sniff, sen med munnen öppen och slutligen bara genom munnen.

Taste – Nu till den roligaste delen, smaka på ölet! Försök kämpa emot den naturliga instinkten att svälja ned den underbara drycken direkt, behåll vätskan i munnen och låt dina smaklökar göra jobbet. Andas ut ur näsan medan du håller ölet i munhålan, försök återigen att beskriva ölet, hur smakar det, påminner det om nånting annat?

Information:

Minimum 15 deltagare, all provning hålls på plats hos er.
Kostnaden är 495:- per person inkl moms för privatpersoner, moms tillkommer för företag.

Ölprovning i Uddevalla håller vi på JaM Music Restaurant

Importus AB
Bagarevägen 21
473 32 HENÅN
Telefon växel: 0304-745454
Organisationsnummer: 559045-9920

Förfrågan dryckesprovning

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website